Szegedi egyetemi hírek

2024.04.26. 17:07

Középiskolások vetélkedtek SZTE-s felvételi többletpontokért – Galéria

Timár Kriszta

Minden intézményből a legeredményesebb csapat jutott tovább a döntőbe.

Fotó: Gemes Sandor

Pénteken tartották a SZTE Juniorok Viadalának döntőjét a rektori hivatalban. A vetélkedő elődöntőjére a dél-alföldi régió 23, az egyetemmel partnerségben lévő középiskolájából összesen 157 négyfős csapat regisztrált, így 628 diák részvételével zajlott le az iskolai kvízforduló márciusban. Minden intézményből a legeredményesebb csapat jutott tovább a döntőbe, ahol már eleve mindenki nyertes volt, hiszen a SZTE-s továbbtanulásukhoz kaptak 10 intézményi többletpontot.  Az első három helyezett ugyanakkor pénznyereményt és további pontokat is kapott, így megérte küzdeni a feladatokkal, ahol nem elsősorban a lexikális tudásra, sokkal inkább az általános műveltségre, a kreativitásra és a csapatösszhangra volt szükség. A 15 állomás mindegyikén az egyetem egy-egy karához kötődő, játékos kérdésekkel találkoztak: volt például térképészet, fűszerfelismerés, zene és kotta párosítása, illetve puzzle is. A második forduló egy kvízverseny volt, ahol nem csak a jó válaszok száma, de azok beérkezési gyorsasága is számított.

Az első helyezett csapat 300 ezer forintot és 10 többletpontot, a második 200 ezer forintot és 8 pontot, a harmadik pedig 100 ezer forintot és 5 pontot kapott. Százezer forinttal díjazták a legsikeresebb szakközépiskolai csapatot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában