Helyi sport

2024.05.07. 06:00

Sorsdöntő mérkőzéssel búcsúzik az SZTE-Szedeák a hazai pályától

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzését játssza szerdán 18 órától az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely az Egis Körmend ellen életbevágóan fontos találkozóval búcsúzik idénre az újszegedi sportcsarnoktól.

Vajgely Pál

Noah Locke és az SZTE-Szedeák szerdán utoljára játszik ebben a szezonban az újszegedi sportcsarnokban.

Fotó: Török János

Folytatódik az az őrült körbeverés, amely az alapszakasz során is jellemző volt a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában. A playout során viszont igen komoly a tét, hiszen aki az utolsó, 14. helyen végez a jövő szombaton befejeződő alsóházi rájátszásban, az búcsúzni kényszerül az élvonalbeli bajnokságtól.

Négy fordulóval a vége előtt erre még minden érintett csapatnak megvan az esélye, ugyanis a kilencedik Oroszlány is csak három sikerrel áll előrébb a jelenlegi sereghajtó Kaposvár előtt. Az SZTE-Szedeák jelenleg 12 ponttal áll, és egy győzelemmel előzi meg a somogyiakat, azaz igencsak kulcsfontosságú találkozó vár rá szerdán 18 órától az Egis Körmend ellen.

Ez lesz a szegediek szezonbeli utolsó hazai mérkőzése, hiszen a hátralévő három találkozó mindegyikét idegenben vívják majd Bognár Kristófék, akiknek sorsa továbbra is a saját kezükben van. Egy szerdai, valamint egy szombati, kecskeméti sikerrel óriási lépést tehetnének a felé, hogy nyugodtan várhassák majd a szezon utolsó hetét. Ahhoz azonban, hogy a Körmend ellen győzelemmel búcsúzhasson az újszegedi sportcsarnoktól az SZTE-Szedeák, bizonyára nem fér bele a több mint 100 kapott pont: már pedig az ebben a szezonban lejátszott három meccs során mindig 90 pont fölött kapott a Szedeák a Körmend ellenében. Ezt csak egyszer, a januári kupamérkőzésen sikerült ellensúlyozni, akkor idegenben 98–91-es sikert aratva jutott be a kupa négyesdöntőjébe az SZTE-Szedeák, de a vasiakkal szembeni legutóbbi találkozás alkalmával 104–96-os vereséget szenvedett a Tisza-parti gárda.

Győzelem esetén egyébként a Körmend is igazán közel kerülhetne a veszélyzónához, azaz egy olyan mérkőzéssel búcsúzik erre a szezonra az NB I./A csoportos kosárlabdától az újszegedi sportcsarnok, amely mindkét csapata számára komolyan meghatározhatja a szezon végkimenetelét. A Körmend egyébként szintén két vereségből érkezik Szegedre, legutóbb Kecskeméten, előtte pedig az Oroszlány otthonában szenvedett vereséget a szegediek aktuális ellenfele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában