Meccsdömping ezen a héten

2024.05.07. 12:39

Ez már a vízilabda-szezon hajrája

Teljes fokozatra kapcsolunk vízilabdában, ugyanis ezen a héten véget érnek a női vízilabda OB I. küzdelmei a csongrád-csanádi csapatok számára,de a férfiaknál is alakulhatnak úgy az eredmények, hogy pénteken késő délután a Zue.hu Szegedi VE szezonja is befejeződik.

Becsei Dávid

Amennyiben a szentesi és szegedi női csapat megnyeri a mérkőzését, akkor befejeződik számára a bajnokság.

Fotó: Karnok Csaba

A Metalcom Szentes kivételével az összes Csongrád-Csanád vármegyei vízilabdacsapat medencébe ugrik ma. A műsort a Szegedi VE női pólócsapata indítja Győrben 16 órától. Hosszú utazás vár Szabó Tamás vezetőedző tanítványaira, de ami ennél fontosabb, hogy előnyből várhatják a második mérkőzést a 9. helyért rendezett helyosztón. Az első felvonást a Tiszavirág Sportuszodában remek védekezésének köszönhetően 9–6-ra nyerte meg a Szeged, így 1:0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban.

Tizenkét nap elteltével folytatja bajnoki szereplését 19.30-tól a Zue.hu Szegedi VE férficsapata. A Honvéd ellen másodperceken és egy ki nem védekezett emberhátrányon múlt idegenben a bravúr, így most a 7. helyért játszhatnak Sánta Dánielék a Kaposvárral. Kiélezett csatára számíthatunk az alapszakasz két mérkőzése alapján. Mindkétszer hazai siker született. Kaposváron 15–14-re nyertek Pellei Frankék, míg Szegeden 11–10-re győzött a Kiss-csapat. Mindezek alapján az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc 3:3-ról indul. A szegedieknek biztosan szükségük lesz a hetedik helyhez idegenbeli pontszerzésre, különben még a hazai győzelem is kevés lesz.

A Kaposvár két meccset játszott a 5–8. helyért rendezett rájátszás első körében 3:3-ról indulva a Szolnoki Dózsával. Az alapszakaszbeli idegenbeli győzelmet viszont már sem otthon (11–25), sem pedig Szolnokon (14–6) nem sikerült megismételni Surányi László csapatának.

A mai nap programját a Valdor Szentes női csapata zárja Csongrád-Csanád vármegyei szempontból vízilabdában. Matajsz Márk vezetőedző együttese Tatabányán vendégeskedik, miután a 7. helyért rendezett párharc első felvonásán tükörsima, 18–9-es sikert aratott a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. Idén eddig háromszor a bajnokságban, egyszer pedig a BENU Magyar Kupa selejtezőjében győzte le a Szentes a Tatabányát, így ha ezt a remek mutatót ma is megőrzi, véget ér számára  a bajnoki versenyfutás és a hetedik pozícióban zárják a bajnokságot.

Negyedik csapatunk, a Metalcom Szentes pénteken 18 órától az UVSE otthonában folytatja a férfi bajnokságban. A tét a 11. hely lesz, az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc 4:1-es újpesti vezetésről indul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában